Áll a vasúti forgalom Tusnád és Tusnádfürdő között, fenyőfa esett a sínekre

Áll a vasúti forgalom Tusnád és Tusnádfürdő között. Egy zúzmarától terhelt fenyőfa kidőlt, és ráesett a vasúti sínekre, magával rántva az elektromos kábeleket. 

A Hargita megyei vasúti rendőrség vezetője, Constantin Nuţ az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, a felsővezetékek hosszabb részen szakadtak le, szakemberek dolgoznak ezek helyreállításán. 

Az idézett forrás szerint a vasútállomásokon jelenleg három vonat áll, amelyeket dízelmozdonyokkal fognak átvontatni a károsodott szakaszon, hogy folytathassák útjukat. Az áramkiesés a Brassó-Budapest nemzetközi járatot, a Brassó-Gyergyószentmiklós, valamint a Maroshévíz-Brassó vonalakon közlekedő Regio járatokat érinti. 

A Román Vasúttársaság képviselői egyelőre nem tudták megmondani, meddig tarthat a leszakadt villanykábelek helyreállítása. 

FRISSÍTÉS: Helyreállt a vasúti forgalom Tusnád és Tusnádfürdő között, miután a sínekre dőlt fát eltávolíották. A vonatokat jelenleg dízelmozdonnyal vontatják át az érintett szakaszon, mivel a leszakadt elektromos kábeleket még nem javították meg - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Hargita megyei vasúti rendőrség vezetője, Constantin Nuţ. 

A Román Vasúttársaság képviselői egyelőre nem tudták megmondani, meddig tarthat a leszakadt villanykábelek helyreállítása, ugyanis nehezen megközelíthető terepen szakadtak le a vezetékek és az időjárás is nehezíti a munkálatokat. 

Egy zúzmarától terhelt fenyőfa dőlt ki és esett rá a vasúti sínekre Tusnád és Tusnádfürdő között, magával rántva az elektromos kábeleket. Az áramkiesés miatt a Brassó-Budapest nemzetközi járat, a Brassó-Gyergyószentmiklós, valamint a Maroshévíz-Brassó vonalakon közlekedő Regio járatok több mint egy órás késéssel folytathatták útjukat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?