Megbüntették az iskolában részegeskedő sepsiszentgyörgyi diákokat

Kettes magaviseleti jeggyel és az iskola bentlakásából való kicsapással büntetik a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnáziumnak azt a három diákját, akik alkoholkómában kerültek kórházba két héttel ezelőtt.

Maria Băilă, a főgimnázium aligazgatója kedden az Agerpresnek elmondta: az ügy kivizsgálása során kiderítették, hogy a tanulók szünetben, az iskola bentlakásában fogyasztották el az alkoholos italt. A büntetésről a tanári kar egyöntetűen döntött, mindannyian egyetértettek abban, hogy súlyos fegyelmi kihágás történt.

Az aligazgató azt is elmondta: négy diákot sújtanak a büntetéssel, közülük hárman kerültek súlyos állapotban kórházba alkoholfogyasztás következtében, a negyedik pedig segített beszerezni az italt, de nem fogyasztott belőle.

Mint kiderült, a tanulók az Iskola másként program egyik rendezvénye alatt rejtőztek el, hogy megigyák a beszerzett italt, ezt követően már olyan állapotba kerültek, hogy nem tudtak visszatérni a rendezvényre. „Azt hiszem, vagánykodás volt, és biztos vagyok benne, hogy nem gondoltak a következményekre” – közölte Maria Băilă, hozzátéve, a négy tanulónak második félévben nem szabad hiányoznia az órákról, és példásan kell viselkednie ahhoz, hogy ne kelljen évet ismételnie.

A tanári kar nyilatkozata szerint ez a „szerencsétlen eset” elszigetelt jelenség volt az iskolában, ami rossz fényt vett Kovászna megye egyik legszínvonalasabb gimnáziumára. A hasonló esetek jövőbeni elkerülése érdekében tájékoztató kampányba kezdenek az alkoholfogyasztás káros hatásairól, tették hozzá a gimnázium tanárai. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?