Egy oktató okozhatta az A2-es autópályán történt tömegbalesetet

Az első rendőrségi információk szerint egy gépkocsivezetői oktató okozhatta a szombati, 4 halálos áldozatot és több mint 50 sérültet követelő tömegbalesetet azzal, hogy a nagy köd miatt hirtelen 30 km/h-re csökkentette sebességét az A2-es autópálya második, előzés célját szolgáló sávján.  

A hirtelen fékező „Școala” feliratú Dacia Logan személygépkocsiba hátulról belefutott egy sötétkék, 90 km/h sebességgel közlekedő Volkswagen Passat, majd újabb és újabb autók ütköztek az autópályán feltorlódó akadályba.

 

A Romania Tv hírtelevízió úgy tudja, hogy az oktató egy temetésre utazott Brăilára és amikor a sűrű köd miatt lassított. Az ütközés után a Logan sofőrjének volt még ideje arra, hogy félrehúzzon a leállósávra, viszont a Pssatot telibe találta egy harmadik, hátulról érkező gépkocsi. A legutolsó, a tömegbalesetben érintett gépkocsi sebességmérője 118 km/h-nál akadt ki.

Mint korábban írtuk, a Nap Autópályájának nevezett A2-es sztrádán szombat reggel 29 gépkocsi ütközött a sűrű köd és a gyorshajtás következtében. A szerencsétlenségben hárman meghaltak, több mint ötvenen megsérültek, negyvennél több személy került kórházba. Szombat este még egy sebesült meghalt, így a halálos áldozatok száma 4-re emelkedett. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?