Novák Csaba Zoltán: kétlépcsős érettségire van szükség a szakoktatásban

„Emberközeli politizálásra van szükség. Ezt csak úgy tudjuk megoldani, ha folyamatosan találkozunk és megbeszéljük a problémákat, közösen találjuk meg a megoldásokat, amelyeket majd Bukarestben képviselünk” – fogalmazott Császár Károly, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselőjelöltje, aki Novák Csaba Zoltánnal, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelölt kollégájával Dózsa György és Nyárádkarácsonban találkozott a lakossággal.

Számos gondra hívták fel a parlamenti választásokon induló jelöltek figyelmét a helyiek, többek között: a községeken áthaladó forgalmas útszakaszok okozta biztonsági veszélyekre, illetve a közutak rossz állapotára. Ugyanakkor a gazdák terméseit károsító vadállatok elszaporodásának problémája is felmerült, amelyre mielőbb szükséges egy törvényes megoldás.

Novák Zoltán a találkozón a szakoktatás fontosságáról beszélt. Elmondta: a szakoktatás a jövő alapja, ezért támogatni és könnyíteni kell rajta, például egy kétszintes érettségi bevezetésével. Továbbá a vidék profiljára kellene kialakítani speciális szakokat úgy, hogy a vidék erősségeire alapozva nevelhessük ki a saját szakembereinket. A Maros megyei szenátorjelölt úgy értékelte, hogy a fiatalok itthon maradásának egyik alapvető feltétele az oktatási rendszer megreformálása, amely lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló szakmát, amelyet szülőföldjén kamatoztathat.

Császár Károly kifejtette, a bukaresti tevékenységein kívül folyamatosan visszalátogatna a Maros megyei falvakba megnézni, meghallgatni a helyiek további igényeit, panaszait. Ez elengedhetetlen a gördülékeny munkához, és egy bizalmi kapcsolat kialakulásához kell a folyamatos, jól működő kommunikáció – magyarázta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?