Állandóan jelen lenne a parlamentben az Országos Szakszervezeti Tömb

Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) úgy döntött, állandó jelleggel képviseltetni fogja magát egy küldöttje révén a parlamentben - tájékoztatott kedden Dumitru Costin, a szakszervezeti szövetség elnöke. 

Az Országos Szakszervezeti Tömb tizedik kongresszusán a szervezet statútumán is módosítottak. Az egyik módosítás értelmében a szervezet egy küldöttje - várhatóan egyik alelnöke - állandó jelleggel képviselné ezentúl a BNS-t a törvényhozó testületben, kapcsolatot tartana fenn a frakcióvezetőkkel, a bizottságok elnökeivel, a honatyákkal. 

A kongresszus alkalmával Dragoş Pîslaru munkaügyi miniszter hangsúlyozta: az emberek haladó, korrupciómentes társadalomban szeretnének élni, ahol minden korosztály és réteg érdekeit képviseli valaki, aki valóban szívén viseli sorsukat. "Egy olyan intézmény évfordulóját ünnepeljük, amely törődik az emberekkel. Az Országos Szakszervezeti Tömb 300.000 ember érdekeit képviseli" - mondta a miniszter. 

A BNS 10. kongresszusa november elsején és másodikán zajlik a parlament épületében. Az alkalom keretében a szervezet fennálásának 25. évfordulóját is ünneplik a szakszervezetisek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?