A hét végén ismét ízelítőt kapunk a télből

Országszerte folytatódik a lehűlés a hét végén. A hegyekben havazásra, Székelyföldön havas esőre, máshol esőre lehet számítani a meteorológusok szerint.

Pénteken nappali hőmérsékleti értékek alacsonyabbak lesznek a sokévi október végi átlagnál, különösen délnyugaton lesz hideg. Változó lesz az égbolt, különösen a déli és a keleti megyékben várható csapadék. Péntek estére északon és a központi megyékben is beborul az ég, a Keleti-Kárpátokban havazás várható. A minimális hőmérsékleti értékek -3 és 5 fok, a maximálisak 6 és 13 fok között váltakoznak majd.

Szombaton a hőmérséklet valamelyest közelít a sokévi átlaghoz, nyugaton, északon és az ország központi megyéiben enyhe esőzések, a hegyekben havas eső és havazás várható. A szélmozgás erősödik, a magaslatokon hóvúfásokra is lehet számítani. A minimális hőmérsékleti értékek -2 és 8 fok, a maximálisak 7 és 16 fok között váltakoznak majd.

Vasárnap az ország nagy hűvösebb lesz az idő a sokéves átlagnál. Elsősorban Erdélyben és hegyvidéken borul be az ég, ezekben a régiókban nap közben esni fog, estére az északi és központi megyékben havas esőre, hegyvidéken havazásra kell számítani. A minimális hőmérsékleti értékek -3 és 6 fok, a maximálisak 6 és 14 fok között váltakoznak majd.

Kimaradt?