Így lehet gyógyulni, amikor nem működik az egészségügyi kártya

Rendelettel tette lehetővé szerdán a kormány, hogy a gyógyszertárak az egészségügyi kártya bevezetése előtti szabályozás szerint 'off-line' is kiszolgáltathassák a szakorvosok által felírt gyógyszereket abban az esetben, ha az egészségügyi kártyák informatikai rendszere műszaki meghibásodás miatt elérhetetlenné válik.

Hasonlóképpen az orvosi rendeléseket sem bénítaná meg ezentúl az informatikai rendszer leesése, esetükben is engedélyezetté váik az off-line üzemmód.

A zöld utat minden alkalommal az Országos Egészségügyi Pénztár (CNAS) elnöke adja meg, aki a pénztár saját honlapján jelzi, hogy az egységes informatikai rendszer leállása miatt a gyógyszerészer és orvosok eltekinthetnek az adatok on line közlésétől. A pontosan meghatározott off-line intervallumban nyújtott orvosi szolgáltatásokat és támogatott gyógyszer-recepteket a biztosítóház megtéríti az orvosoknak és gyógyszerészeknek. 

Mint korábban írtuk, az informatikai rendszer meghibásodása több alkalommal bénította meg a hazai egészségügyi rendszert. 

Kapcsolódók

Kimaradt?