Tehetségkutató vetélkedőt szerveznek hátrányos helyzetű gyermekeknek

Idén is meghirdeti a Maros megyei hátrányos helyzetű gyerekek számára a Rejtett kincseink elnevezésű pályázatát a Talentum Alapítvány.

A marosvásárhelyi szervezet olyan Maros megyei hátrányos helyzetű gyerekek megsegítését tűzte ki céljául, akik nehéz anyagi, vagy családi gondjaik miatt kevés figyelmet kapnak, tehetségesek, ám ezt nincs lehetőségük fejleszteni. A pályázat egy rendhagyó tehetségkutató vetélkedő.

A versenyre a Bethlen Gábor Alap által támogatott tehetségkutató program keretében kerül sor – tákékoztatott Kacsó Erika pszichológus, az alapítvány vezetőségi tagja. Elmondta, a rendezvényre olyan Nyárád-, Maros-, és Küküllő menti hátrányos helyzetű gyermekek jelentkezését várják, akik különleges képességekkel rendelkeznek az alábbi területeken: népdaléneklés, magyar néptánc, tréfás mesemondás, népi anekdoták, meseillusztráció.

Olyan gyerekeket szeretnének támogatni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek a családjukban, vagy akiknek egyik vagy mindkét szülőjük külföldön dolgozik, akiket csak egy szülő nevel, vagy beteg szülők gyermekei, árva, illetve állami gondozásban levő gyermekek. Kacsó Erika elmondta, ezeknek a gyerekeknek kevesebb lehetőségük van, vagy egyáltalán nincs arra, hogy különféle foglalkozásokra járjanak, hogy fejlesszék képességeiket. Ezért is fontos, hogy a meghirdetett vetélkedőre a pedagógusok, tanítónők, tanárok, osztályfőnökök hívják fel tanítványaik, illetve szüleik, gyámjaik figyelmét, készítsék fel őket, biztassák, hogy vegyenek részt a versenyen.

„Nem csupán arról szól ez a vetélkedő, hogy kiállnak a színpadra és táncolnak, vagy énekelnek egyet, illetve szép rajzokat készítenek, hanem arról, hogy a siker önbizalmat eredményez, az pedig tovább serkenti őket a munkára, a küzdelemre. Egy magát sikeresnek érző fiatal sokkal könnyebben válik sikeres felnőtté” – magyarázta a pszichológus.

A verseny helyszíne, akárcsak a tavaly, a nyárádszeredai kultúrotthon, időpontja  november 19., délelőtt 10 óra.  

A nyertes gyermekeket a továbbiakban a Talentum Alapítvány támogatja: tehetségfejlesztő tanácsadáson, illetve az alapítványnál működő tehetséggondozó programok tevékenységein vehetnek részt ebben a tanévben, az alapítvány költségén. 

Kapcsolódók

Kimaradt?