Példás összefogással segítenek a nincstelenné vált baróti családon

Nem csak a helybéliek segítettek, csaknem egész Székelyföld megmozdult a Baróton tűzkárt szenvedett és földönfutóvá vált ötgyermekes család támogatására. Külföldön élő magyarok is küldenének adományokat. A Maszol Facebook-oldalán is rengetegen felajánlották a segítségüket.

A hirmondo.ro beszámolója szerint már a tűzeset másnapján megmozdultak a segíteni szándékozó környékbeli emberek, ruhát, élelmiszert gyűjtve a családnak, a baróti városházán tanácskozást tartottak a teendőkről.

Az adománygyűjtést Demeter Zoltán, a Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókjának baróti munkatársa koordinálja. Facebook-csoportot hozott létre, ahol a segíteni kívánók fontos információkat tudhatnak meg a család támogatási lehetőségeiről.

A közösségi oldal szerint a jövő hét elejétől (október 24.) kezdődően a Gondviselés Segélyszervezet által kiállított adománylistával és ajánlólevéllel, illetve a baróti polgármesteri hivatal által kiadott felhatalmazással rendelkező önkéntesek fogják Barót lakóit felkeresni, és a család megsegítését szolgáló adományokat összegyűjteni. Ugyancsak a jövő héttől kezdődően, 8–15 óra között a baróti polgármesteri hivatal titkárságán is fel lehet iratkozni az adományozók listájára.

A segélygyűjtés szervezői a hét folyamán várják olyan (elsősorban baróti) megbízható önkéntesek jelentkezését, akik az elkövetkező egy–két hét folyamán társaik lennének Barót lakóinak szervezett felkeresésében. „Amennyiben kerülnek olyan önkéntes személyek, akik vállalják más településeken is az adománygyűjtésben való részvételt, a gyűjtés kiterjeszthető lenne” – olvasható a Facebook-csoportban közzétett felhívásban.

Bankszámlákat is nyitottak a Bács család megsegítésére. Ezek a következők: BACS I. PIROSKA OTP BANK ROMANIA S.A. RO67 OTPV 3000 0058 0195 RO01 (lej); RO71 OTPV 3000 0058 0195 HU01 (forint); RO24 OTPV 3000 0058 0195 EU01 (euró); RO81 OTPV 3000 0058 0195 US01 (dollár). SWIFT-kód: OTPV ROBU.

Az adománygyűjtésben való részvételi szándékot jelezni kell a csoportban vagy a gyűjtés szervezőjénél, Demeter Zoltánnál (0746 089 140). Fontos tudnivaló, hogy a pénzbeli adományokat a károsult, Bács Piroska bankszámláira helyezik el, amelynek két felhatalmazottja is van, Mihály Klára (a károsult Bács Piroska testvére), illetve Demeter Zoltán. A számlákról csak mindhárom személy jelenlétében lehet összegeket felvenni, ezáltal biztosítva azt, hogy a begyűlt adományok célirányosan legyenek elköltve.

Fontos továbbá az is, hogy az adományokat felajánlók előzőleg egyeztessenek Mihály Klárával (Barót, Felső-Víz utca 9. szám, telefon: 0747 438 225), hogy csak olyan, a család számára szükséges holmikat vigyenek, amelyek valóban szükségesek számukra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?