Jogi személyek is igényelhetnektámgoatást a Zöld Ház programmal

Hétfőtől a jogi személyek is benyújthatják pályázati iratcsomójukat a Zöld Ház programmal. Az ezt lebonyolító Környezetvédelmi Alap szerint a jogi személyek legfeljebb 4 millió lejes támogatásban részesülhetnek. 

A megújuló energiaforrásokat felhasználó fűtésrendszerek kialakítását támogató program összesen 33 millió lejes kerettel áll az önkormányzatok, közintézmények, egyházak rendelkezésére. A projekt költségeinek 90 százalékát finanszírozzák, a megpályázható összeg felső határa 4 millió lej - tájékoztat a Környezetvédelmi Alap hétfői közleménye, hozzátéve, hogy egy intézmény egy kiírás alatt csak egyszer pályázhat.


Az idézett forrás szerint a közigazgatási egységek, közintézmények és egyházi intézmények október 17-e és november 14-e között nyújthatják be igényléseiket az AFM székhelyén. Az érdekeltek egyazon igényléssel több ingatlan számára is kérhetik a támogatást, azzal a feltétellel, hogy ezek összértéke ne haladja meg a kétmillió lejt közintézmények, illetve az 500 ezer lejt az egyházak esetében. 

A 3.000 lakosnál kisebb települések esetén a támogatás felső határa 500 ezer lej, azoknál pedig, amelyek lakosainak száma 3.000 és 20.000 között van, egymillió lej. 

A támogatás felső határa kétmillió lejre nő a 20.000 és 50.000, és hárommillió lejre az 50.000 és 100.000 lakosú települések esetében. A 100.000 lakosnál többet számláló települések legtöbb négymillió lejes támogatást kaphatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?