14 centiméteres volt a hótakaró a Fogarasi-havasokban

Péntek reggel 14 centiméteres volt a hótakaró a Fogarasi-havasokban, a 2.000 méter tengerszint fölötti magasságban fekvő Bâlea-tónál - közölték a Szeben megyei meteorológusok. 

Adrian David, a Szeben megyei Salvamont hegyimentő-szolgálat vezetője ugyanakkor leszögezte az Agerpres hírügynökségnek, hogy síelni még nem lehet a térségben. 

A hegyimentők kérik a turistákat, kerüljék a Fogarasi-havasok északi lejtőjét, ahol a hó vastagsága a 20 centimétert is eléri. A kirándulóknak azt javasolják, hogy téli lábbeliben és öltözékben induljanak útnak, és legyen náluk síszemüveg, síbotok, jégcsákány is. 

A hegymászókat figyelmeztetik, hogy tanácsos még indulás előtt jelezniük a Salvamont országos diszpécserszolgálatának a tervezett útvonalat, és hogy telefonjaikra töltsék le a SALVAMONT alkalmazást. A hegyi baleseteket is az 112-es telefonszámon kell jelezni.

A Bâlea-tó jelenleg megközelíthető a Transzfogarasi útról, amelyet megtisztítottak már a hótól. A sofőröket azonban kérik, hogy téli autógumikkal induljanak útnak. A Bâlea-tó telekabinnal is megközelíthető, a Bâlea-vízesés felől. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?