Ilyen telünk lesz idén – három hónapos előrejelzés

A megszokottnál nem lesz melegebb idén a december – olvasható az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzésében, amelyet októberre, novemberre és decemberre készítettek el.

Októberben viszont a megszokottnál melegebb lesz az ország nagy részén, csupán helyenként az északi, a központi és a nyugati régiókban várható az évszaknak megfelelően hűvös. Az országban - kivéve a dél-keleti és helyenként a déli térségeket - a normálisnál nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztetnek.

Ebben a hónapban Bánságban 10-13, Körösvidéken 10-11, Máramarosban 9-10, Erdélyben pedig 6-10 Celsius fok lesz az átlaghőmérséklet.

Novemberben már az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk, a megszokottnál melegebb csak az ország déli, dél-keleti és nyugati részén elképzelhető. Novemberben nem hull a normálisnál több csapadék.

Ebben a hónapban Bánságban 4-7, Körösvidéken 4-6, Máramarosban 3-5, Erdélyben pedig 0-5 Celsius fok lesz az átlaghőmérséklet.

Decemberben igazi télies időjárást jósolnak, a megszokottnál több csapadékkal, kivéve a keleti, északi és nyugati részeket.

Az év utolsó hónapjában Bánságban 0-2, Körösvidéken 0-1, Máramarosban -2 és 0, Erdélyben pedig -5 és 0 Celsius fok körül alakul az átlaghőmérséklet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?