Újabb iskola kapott értékes adományt a Studium-Prospero Alapítványtól

A Studium-Prospero Alapítvány újabb iskolának adott át értékes didaktikai eszközöket Marosvásárhelyen: ez alkalommal a 7-es számú Általános Iskola részesült adományban, amelyet Vass Leventétől, az alapítvány ügyvezetőjétől vett át csütörtökön Körtesi Sándor iskolaigazgató.

Az adomány első részét még márciusban megkapta az iskola: egy nagy kapacitású nyomtatót és képernyőket, valamint számítógép tartozékokat kapott a Regeneráció Egyesület hozzájárulásával. Most a Bethlen Gábor Alaptól elnyert 600 ezer forintnyi támogatásból két laptop, egy videó projektor, egy fényképezőgép és a hozzá való tartozékok gyarapítják a tanintézmény eszköztárát.

„Ezekre annál is inkább nagy szükség van, mivel kevés az állami támogatás, abból nem vehetnek ilyen korszerű eszközöket, felszerelést” – mondta köszönetében Körtesi Sándor. Az igazgató külön köszönetet mondott a profi fényképezőgépért, amelyet az iskolai események megörökítésére használnak, illetve egy fotószakkört is elindítanak, ahová azokat a gyerekeket várják, akiket érdekel a fényképezés.

A Studium-Prospero Alapítvány a felsőfokú tanintézmények mellett a gimnáziumok és általános iskolák támogatását is vállalta”  – mondta az átadáson dr. Vass Levente ügyvezető elnöke. Első alkalommal, 2013-ban a Studium Hét keretén belül jótékonysági koncertet szerveztek, hogy a Bolyai Farkas Gimnáziumnak és a Marosvásárhelyi Református Kollégiumnak taneszközöket vásárolhassanak. Az összegyűlt pénzből felújításra és bővítésre is telt. Az elkövetkező esztendőben – ugyancsak a Bethlen Gábor Alapnál megpályázott és megnyert 600 ezer forintból, és a Budapest Bár koncerten összegyűlt adományokból a Művészeti Gimnáziumot látták el korszerű eszközökkel, 2015-ben pedig a Dr. Bernády György Általános Iskola kapott 800 ezer forint értékű adományt: három laptopot és két videó projektort.

A csütörtöki átadáson részt vettek a harmadik osztályos tanulók is, akik kis műsorral köszönték meg az adományt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?