Felmérés: közel százezer romániai játékfüggő

Körülbelül 98 ezer romániai felnőtt játékfüggő vagy játékfüggőgyanús, 2,4 millióan pedig az utóbbi egy évben legalább egyszer kipróbálták a szerencsejátékot - olvasható abban a felmérésben, amelyet a GfK Románia készített.

A felmérés szerint a 18 éven felüli lakosság 15 százaléka legalább egyszer kipróbálta a szerencsejátékot az utóbbi egy évben. Kiderült, hogy a férfiak szenvedélyesebb játékosok, a felnőtt férfiak 25 százaléka, míg a felnőtt nők 7 százaléka fordult legalább egyszer a szerencsejátékokhoz az utóbbi egy évben.

Heti rendszerességgel leginkább a fiatal, nőtlen, vidéken élő, középiskolai tanulmányokkal rendelkező férfiak játszanak, akiknek átlagjövedelme 2 500 lej.

A rendszeresen játszók 38 százaléka 18 és 24 év közötti, és leginkább a fogadásokban utaznak. Arra a kérdésre, hogy mi motiválja őket, 87 százalékuk inkább szórakozásból, 74 százalékuk pedig pénzszerzésből játszik.

A felmérés szerint a 18. életévüket betöltő romániaiak 0,6 százaléka játékfüggő, az európai átlag 0,5 és 2 százalék között mozog.

A felmérést július 5. és augusztus 16. között végezték el a nagykorú romániaiak körében.

A Romanian Bookmakers és a Romslot olyan országos programot hirdetett meg, amelynek célja felkutatni és segítséget nyújtani azoknak a személyeknek, akik számára a szerencsejáték már több mint szórakozás. Az utóbbi egy évben a programba 975 személy kapcsolódott be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?