Így néz ki Románia földrengés-kockázati térképe

Az olaszországi tragikus események után több hazai portál is közzétette Románia földrengés-kockázati térképét. Ebből kiderül, hogy e tekintetben Temes, Krassó-Szörény, Szatmár és Konstanca megye a legbiztonságosabb.

A térképet Földtani Intézet készítette el az elmúlt évek romániai földrengéseinek gyakorisága, erőssége, epicentrumának mélysége alapján. E szerint a felsorolt megyéken kívül valószínűsíthetően a Suceava és Máramaros megye határán élőknek sem kell erősebb földmozgástól tartaniuk.

A Nagyvárad-Kolozsvár-Déva-Beszterce négyszögben élők is biztonságban érezhetik magukat, akárcsak a Szeben és Brassó megye határvidékének lakói. Ez utóbbi övezet egy kis szigetet képez a közepes földrengés-kockázatú Szeben és Brassó megye között. Maros, Piatra Neamt és Suceava szintén közepes biztonságú.

Az adatok szerint Bukarest, Ploiești, Buzău és Focșani lakóinak nagyon érdemes lakásbiztosítást kötni, ezekben a városokban a legnagyobb a földrengés kockázata. Ugyanakkor nem árt, ha van biztosításuk a romaniaknak, a piteștieknek, a bákóiaknak és a girgiuiaknak sem.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?