Nagyrészt szép idő lesz a hét végén

Mindössze futó záporok fogják megzavarni a hét végi jó időt - tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az égbolt országszerte derült lesz, a dél-keleti régiókban időnként beborulhat, a tengerparton pedig futó záporokra kell számítani.

Szombaton enyhe szélre figyelmeztetnek, amely Dobrudzsában, Kelet-Havasalföldön és Dél-Moldvában felerősödhet. A maximális hőmérséklet 24 és 31 Celsius fok körül alakul, a minimális éjszaka 6-7 fok lesz. Éjszaka helyenként akár fagy is előfordulhat.

A tengerparton változatos lesz az égbolt, délután és éjszaka záporokra figyelmeztetnek. A maximális hőmérséklet 25-27 Celsius fok, a minimális 19-22 fok körül alakul. A tenger vize 24-25 fokos lesz.

Vasárnap enyhe felmelegedés várható az ország nagy részén. Esőre csak Dobrudzsában lehet számítani. 26-32 fokos maximális és 8-9 fokos minimális hőmérsékletet jósolnak. Éjszaka és a reggeli órákban helyenként fagy is lehet.

A tengerparton változatos lesz az égbolt, futó záporokra figyelmeztetnek. A maximális hőmérséklet 25-28, a minimális 20-23 fok közül alakul. A tenger vize ugyanolyan hőmérsékletű lesz, mint szombaton.

Kimaradt?