Arad megye több polgármesteri hivatalában is japán sztrájk volt

Arad megye több településén háromórás japán sztrájkot tartottak hétfőn a polgármesteri hivatalok (és egyes alárendelt intzémények) alkalmazottai. A tisztviselők nem függesztették fel a munkát, de tüntetésül az alacsony fizetések miatt fehér karszalagot viseltek.

Az Aradi Polgármesteri Hivatal alkalmazottainak szakszervezeti vezetője, Mihnea Silaghi közleményben hozta a közvélemény tudomására, hogy „a közigazgatási béreket szabályozó törvény megalázó”, mivel a többség minimálbérért dolgozik, azok is, akik felsőkú végzettséggel és sokéves szakmai rendelkeznek, és felelősségteljes munkát végeznek.

Az Arad Megyei Tanács alelnöke, Sergiu Bîlcea ugyancsak közleményben fejtete ki, hogy a megyeháza vezetősége megérti az alkalmazottak elégedetlenségét és támogatja őket törekvéseikben. „Sokan elhagyják a közszférát, a maradókat pedig ilyen körülmények között nehéz motiválni. Vannak, akik euróban számítva százezres nagyságrendű vagy sok milliós projekteket bonyolítanak le minimálbérért, vagy az országos átlagbér alatti fizetésért, és hatalmas felelősség terheli őket” – fogalmazott.

A Pécskai Polgármesteri Hivatal szintén támogatásáról biztosította a sztrákoló alkalmazottakat, és közleményben hívta fel a figyelmet a helyi és a központi közigazgatásban dolgozók bére közötti méltatlanul nagy különbségekre.

A szakszervezetisek általános munkabeszüntetést helyeztek kilátásba, ha a kormány nem javít a helyzetükön.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?