Szombaton Kolozsváron is megszentelik a Kárpát-medence kenyerét

A Szolnok városa és a Szolnok Televízió által 2011-ben hagyományteremtő célallal elindított szombati esemény központi rendezvényeként készült kenyeret idén is elhozzák Kolozsvárra a kezdeményezők.

A Kárpát-medence kenyere megszentelése, majd szétosztása szombaton fél 3-kor zajlik a kolozsvári Szent Mihály-templomban, a 7. Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeként.

A hálaadó ünnepségen igét hirdet tisztelendő Veres Sztelián segédlelkész a római-katolikus egyház képviseletében, Szegedi László Tamás, az Erdélyi Református Egyházkerület generális direktora a református egyház képviseletében, Rácz Norbert lelkész az unitárius egyház képviseletében, és főtisztelendő Adorjáni Dezső Zoltán, a romániai evangélikus-lutheránus egyház püspöke.

Az eseményen részt vesz Kovács Sándor Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlésének elnöke, Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere és Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke.

A Szolnok városa által a Kolozsvári Magyar Napokra felajánlott nemzeti összetartozást jelképező rekordméretű kenyeret a rövid hálaadó ünnepséget követően osztják szét.

Kolozsvár immár harmadik alkalommal vesz részt a Kárpát-medence kenyere programban.

Kapcsolódók

Kimaradt?