Több mint ötezren látogattak el a SIC Fesztre

A 3. SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem sikerét bizonyítja az a több mint 5 ezer résztvevő, akik az esős időjárás ellenére is ellátogattak Csomakőrösre augusztus 11-13. között, nemcsak Erdélyből, hanem Magyarországról is.

A fesztiválok történetét az új, váratlan helyzetek, azok rögtönzött megoldásai, a résztvevők és a találkozások teszik emlékezetessé. Az idei SIC Fesztet biztosan senki nem felejti el azok közül, akik esőkabátban vagy anélkül, a sarat dagasztva tomboltak az esti koncerteken, vagy összezsúfolva egy terembe hallgatták az őket érintő kérdéseket megvitató előadásokat. Habár nem szerepelt a megírt fesztivál programban A székely ember leleményessége című fejezet, a több mint ötven önkéntes és a szervezők jól teljesítettek a „mindent is megoldunk” kérdésben – áll a szervezők közleményében.


Olteán Csongor, a fesztivált szervező Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke sikeres rendezvényként értékelte az idei SIC Fesztet: „örülök, hogy az állandó táborlakók mellett több száz család látogatott el szombaton, az első alkalommal megszervezett, hagyományteremtő szándékkal elindított Családi Napra, ahol érdekes programokon tölthették együtt az időt a gyerekek szüleikkel. Szintén a fesztivál színfoltjának számított a diákolimpia is, amely által igazi csapatszellem alakult ki a fiatalok között.

Véleménye szerint újra bebizonyították, hogy a HÁRIT, az RMDSZ és a MIÉRT partnerségével szervezett SIC Feszt már biztos pontnak számít a nyári fesztiválok palettáján. Hálásak vagyunk mindazon támogatóknak, civil szervezeteknek, akik segítettek a fesztivál kivitelezésében, illetve médiatámogatóknak a népszerűsítésben.”


A szervezők már pontosították a jövő évi fesztivál időpontját is: a 4. SIC Fesztre augusztus 9-13. között kerül sor ugyancsak Csomakőrösön.

Kapcsolódók

Kimaradt?