A fogyasztóvédők elrendelték a sepsiszentgyörgyi játszóterek és mozgásparkok azonnali bezárását

A fogyasztóvédők elrendelték a sepsiszentgyörgyi edzőparkok és játszóterek azonnali bezárását és borsos pénzbüntetéssel sújtották a polgármesteri hivatalt. A játszóterek és mozgásparkok bezárása fizikailag lehetetlen, mutatott rá érdeklődésünkre Tóth Birtan Csaba alpolgármester, aki szerint várhatóan megfellebbezik az óriási összegű büntetést is.

Mint arról beszámoltunk, a napokban egy felnőtteknek szánt mozgásparkban játék közben megsérült és elveszítette egyik ujjbegyét egy hétéves kisfiú. A baleset következtében a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal ellenőrzést végzett a háromszéki városokban található játszótereken és mozgásparkokban.

Mircea Diacon főfelügyelő közleménye szerint megállapították, hogy a városháza által működtetett Ág utcai mozgásparknak nincs működési engedélye és nem teljesíti a biztonsági előírásokat, ezért 56 ezer lejre bírságolták a polgármesteri hivatalt. Emellett Sepsiszentgyörgyön és a városhoz tartozó Kilyénben, Szotyorban és Szépmezőn lévő játszótereken az információs feliratok hiánya miatt további 12 ezer lejre büntették meg a hivatalt és elrendelték a mozgásparkok és játszóterek azonnali bezárását.

A fogyasztóvédő közlése szerint: figyelembe véve, hogy a sepsiszentgyörgyi városházát már 2014-ben is megbüntették a játszótereken tapasztalt hiányosságok miatt és azt, hogy megsérült egy hétéves kisgyerek, értesítették a rendőrséget, a munkafelügyelőséget és a számvevőszéket is.

Tóth Birtan Csaba, sepsiszentgyörgyi alpolgármester lapunk érdeklődésére elmondta: tanulmányozzák a jegyzőkönyvet és az abban jelzett hiányosságokat pótolni fogják, ugyanakkor nem világos, hogy miként tudnák bezárni a játszótereket és mozgásparkokat, hiszen azok nincsenek bekerítve. A következő napokban a városháza vezetői és szakemberei tanácskoznak és keresik a probléma megoldásának lehetőségeit.

Mircea Diacon közleményében arról is tájékoztat, hogy a játszóterek és szabadidős központok ellenőrzése során észlelt hiányosságok miatt 6 ezer lejre büntették a sepsiszentgyörgyi strandot, ugyancsak 6 ezer lejes büntetést kapott Kovászna városa, 1200 lejre bírságolták Barót és Bodzaforduló városát és ezer lejre a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatalt.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?