Több mint 800 magyar állampolgársági kérelmet továbbítottak Arad megyében

A magyar kormány megbízásából a magyar állampolgárság kedvezményes megszerzéséhez az erdélyi ügyintézést végző kolozsvári Eurotrans Alapítvány Arad megyei munkatársai a nyári szabadságok idején is szünet nélkül fogadják a honosítási/visszahonosítási igényléseket – hívja fel a figyelmet az Arad megyei RMDSZ-szervezet sajtóközleménye.

Az alapítvány aradi irodája az RMDSZ  Episcopiei utca 32. szám alatti székházában működik, és munkanapokon fogadják az ügyfeleket. „A kollégák tájékoztatás és amellett, hogy segítenek a kérvények kitöltésében, heti két alkalommal rendszeres kiszállásokat is szerveznek a megye különböző településeire, tehát szinte házhoz mennek azokhoz, akik nem tudnak a megyeszékhelyre utazni” – idézi a közlemény Péró Tamás ügyvezető elnököt.

Az Eurotrans Alapítvány aradi irodájának tavaly szeptemberi megnyitása óta több mint 800 állampolgársági kérelmet továbbítottak. Az alapítvány által biztosított szolgáltatások teljes mértékben ingyenesek, beleértve a fordítási költségeket és a helyszínen történő igazolványkép készítését is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?