Betegellátás Romániában: újabb lárvás eset került napvilágra

Ezúttal egy 67 éves férfi sebében találtak lárvákat, akit egy Dâmboviţa megyei szociális betegellátó központban kezeltek. A férfit sebeivel a târgoviştei megyei kórházba küldték. 

A megyei kórház szóvivője, Elena Firoiu elmondta, ha a beteg sebét megfelelően látták volna el a központban, kizárt, hogy lárvák lepték volna el. A 67 éves férfi többek között cukorbeteg.

A bucşani-i szociális betegellátó központ orvosa az Adevărulnak elmondta, az idős férfinak pszichés problémái vannak, és nem működött együtt az orvosokkal. Hozzátette, gyakran ellátták a beteg sebét, aki rendszeresen fordult hozzájuk. A gondot viszont az jelentette, hogy javaslatuk ellenére a hozzátartozók nem egyeztek bele a kritikus állapotban lévő végtagok amputálásába - magyarázta Carmen Benu orvos.

Megjegyezte, értetlenül áll a târgoviştei megyei kórház orvosainak döntése előtt, akik csak kitisztították a sebet, és nem operálták meg a férfit. A Dâmboviţa megyei közegészségügyi igazgatóság hétfőn jelezte, kivizsgálást indít az ügyben.

Az eset nem sokkal azt követően került napvilágra, hogy a bukaresti égéssebészeti kórházban uralkodó higiéniai körülményekről felkavaró videofelvétel készült. A felvételen egy időközben elhunyt beteg látható, akinek sebét légylárvák lepték el. Az ügyről bővebben itt olvashat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?