Kilőtték a brassóiakat terrorizáló medvét

Hatósági engedéllyel kilőtték szombat este a vadászok azt a medvét, amelyik csütörtök délután súlyosan megsebesített egy 64 éves férfit Brassó Rakodó negyedében, egy erdővel szomszédos utcában – számolt be vasárnap az Agerpres.

A kilövési engedélyt azt követően adta meg a környezetvédelmi minisztérium, hogy ugyanaz a medve, ugyanazon a környéken rátámadt pénteken egy másik, kutyáját sétáltató személyre is. A férfinek sikerült elmenekülni, a vad csak az ebet sebesítette meg.

Az eset után péntek este a csendőrök lezárták a környékét, a fákra pedig medvetámadásra figyelmeztető jelzéseket ragasztottak. A hajtóvadászat szombat délután négykor kezdődött. Este hét körül sikerült becserkészni az állatot. A medvét kilenc körül ejtették el a vadászok. A húsából vett mintát jelenleg az állategészségügyi hatóság vizsgálja, mert felmerült a veszettség gyanúja.

A pénteki a negyedik idei Brassó megyei eset, amikor medve támadt emberre. Korábban Négyfalu közelében esett két ember medvetámadás áldozatául. A hegyek és kiterjedt erdőségek szomszédságában fekvő Brassóba rendszeresen bejárnak a medvék, hogy a kukákban keressenek maguknak élelmet. A jelenség a Hargita megyei Tusnádfürdőn is általános, ezért a székelyföldi település önkormányzata a közelmúltban medvebiztos fém szemetes konténereket szerzett be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?