Fellázadtak a iași-i börtön elítéltjei

Fellázadtak hétfő este a iași-i börtön elítéltjei a fogva tartásuk körülményei és a börtönparancsnok magatartása miatt – számolt be a helyi sajtó.

A rabok 19 óra körül hangoskodni kezdtek, szervezett szökést helyeztek kilátásba, többen pedig azzal fenyegetőztek, hogy felgyújtják magukat. A börtön vezetősége kénytelen volt behívatni a szolgálaton kívül lévő őröket is a kedélyek lecsillapítására.

A rabok a mostoha börtönkörülmények mellett az intézmény igazgatójának magatartása is felháborítja. Arra panaszkodnak, hogy Marius Vulpe főfelügyelő megalázó módon, lenézően bánik velük. Állításuk szerint az igazgató parancsára ok nélkül verik őket a börtönőrök. „Igazságot akarunk, jöjjenek a televíziók!” – skandálták az elítéltek.

A iași-i börtön vezetősége szűkszavú közleményben számolt be a történtekről. E szerint tárgyalásos úton sikerült lecsillapítani az elégedetlenkedőket, az őrök nem alkalmaztak erőszakot velük szemben.

Mint ismert, a hazai börtönök túlzsúfoltsága miatt az igazságügyi minisztérium az általános amnesztia lehetőségét fontolgatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?