Magyar néptánc, zene, társasjáték Kolozsvár szívében

Kolozsvár kellős közepén zajlik gyerektábor, az Ördögtérgye Egyesület és a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány szervezésében. A város zaja nem szűrődik be a Heltai Panzió és Vendéglő udvarára, ezért a tánc-, hangszeroktatás, a közös kézműves programok zavartalanul leköthetik a kicsiket.

A tábor 27-én kezdődött, és kisebb megszakításokkal – az otthonalvást beleértve – a következő hónap közepéig tart. Oláh Orsolya társszervező elmondása szerint a negyedik év az előzőekhez hasonló, kis variációkkal: „minden hétnek van külön témája, ez a hét például a moldvai tájegység táncairól, énekeiről, szokásairól, viseleteiről szól”. (A galéria megtekintéséhez kattintson a képre.)

A nap fizikai aktivitással kezdődik, és idővel lelassul: délelőtt mozognak inkább, ebéd előtt, ottjártunkkor magokat ültettek és kézműves foglalkozással kötötték le magukat, ebéd után mesemondás következik, délután pedig társasjátékoznak a gyerekek.

A program meglehetősen nyitott. Bár megvan a maga forgatókönyve, a gyerekekre nem erőszakolják rá a különböző tevékenységeket, és ez érvényes a pénteki bemutatóra is, ami a szülőknek hivatott illusztrálni az előző napok új ismereteit. „Reggel közösen fogjuk eldönteni, hogy végül készüljünk-e egy kis előadással vagy sem, és a gyerekek hangulatától függ ez majd” – magyarázta Oláh Orsolya.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?