Most lehet hajrázni, a COM’ON Kolozsvár várja a pályázatokat

A COM’ON Kolozsvár meghirdeti 2016-os pályázati felhívását, amely kolozsvári informális csoportoknak szól. Július 23., 23:59-ig lehet online regisztrálni az ötleteket a www.comoncluj.ro weboldalon.

A COM’ON Kolozsvár célja, hogy a fiatalok bevonásával egy közösségi részvételi folyamat induljon el. Az elért eredmények alapján Kolozsvár önkormányzata olyan kezdeményezéseket fog támogatni, amelyek valamilyen módon hozzájárulnak a Kolozsvár 2021 – Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséhez.

A részvétel nyitott bármely, legalább három ,14 és 35 év közötti, tagból álló csoportnak felkészültségtől, tapasztalattól, nemtől, nemzetiségtől stb. függetlenül. Kizárólag informális csapatok kezdeményezéseit fogadják el. Ugyanazon névvel és tagokkal rendelkező csapat legtöbb 5 kezdeményezést tölthet fel.

A megvalósításra javasolt tevékenységeknek bele kell tartozniuk a Kolozsvár 2021 Európa Kulturális Fővárosa öt fő irányelvének víziójába, a W.E.A.S.T.-be (Wonder, Explore, Activate, Share, Trust). További tudnivalók a szabályzatban.

A versenyre való beiratkozáshoz először regisztrálni kell a projekt honlapján, ezt követően – a regisztrációval létrehozott felhasználói fiókba belépve – lehet elkezdeni a pályázati űrlapok kitöltését. Rendkívüli esetben lehetőség van az űrlap nyomtatott formában való kitöltésére is. Ez esetben minden kezdeményező csoportnak be kell mutatnia úgy a pályázati űrlapot mint a kezdeményező csoport bemutatkozó formanyomtatványát. Az űrlapot nyomtatott formában a Kolozsvári Közösségi Alapítvány székhelyén lehet leadni (Bánffy/Cloșca u., 6/2. sz., Kolozsvár).

A kezdeményező csoport egy pályázatához maximálisan 9.000 lejt igényelhet. Az önkormányzat által támogatott összeg maximális értéke 4.500 lej. Amennyiben egy projekt költségvetése nagyobb mint 4.500 lej, a csoport felelőssége az ezen érték fölötti anyagi erőforrás biztosítása. A megvalósíthatónak ítélt projektek nyilvános szavazás útján kerülnek rangsorolásra.

Kimaradt?