Különleges gyereknap, speciális gyerekeknek Szatmár megyében

A szatmári egyházmegyei Caritas szervezet égisze alatt működő Szent József Gyermekrehabilitációs Központ szombaton tartotta meg a 2016-os Gyereknapot, amelyen speciális nevelési igényű gyerekek együtt játszhattak egészséges társaikkal.

A rendezvénynek helyet adó Szejke-tanyán a Borókagyökér Egyesület kézművesei, valamint a Nagykárolyi Együtt Egymásért Egyesület és a Caritas szervezet szakemberei foglalkoztak a közel 150 résztvevővel. A gyerekek a szabadtéri játékok mellett kézműves foglalkozásokon vehettek részt: nemezeltek, gyereknapi zászlót festettek, készítettek karkötőt, similabdát, papírsárkányt, betekintést nyerhettek a szőnyegszövés rejtelmeibe és felszabadultan élvezhették az együtt játszás örömét.

A Szatmár megyében húsz éve működő Szent József Gyermekrehabilitációs Központ szakemberei szerint a rendezvény lénye, hogy a gyerekek már egészen kicsi koruktól tudják elfogadni speciális nevelési igényű társaikat, hogy ne rekesszék ki őket a közösségekből, célkitűzésük a felzárkóztatás és minden jellegű diszkriminatív megnyilvánulás felszámolása.

„Lényeges ez a rendezvény számunkra, mivel ezek azok az alkalmak, amelyeken gyerek, szülő és szakember együtt tud játszani. Együtt tud eltölteni egy napot úgy, hogy akár fontos és lényeges problémákat vagy örömöket megosztanak egymással. Az emberek közötti viszonyt közvetlenebbé tudja tenni, megértve a szülők problémáját, jobban megértve a gyerek helyzetét és akár a szakember munkáját” – mondta Gnad Gábor szervező, a központ gyógypedagógusaA Szent József Gyerekrehabilitációs Központ testi, valamint szellemi fogyatékkal élő és viselkedészavaros, hét évnél nem idősebb gyerekek számára nyújt terápiás segítséget, amelyet az intézmény szakemberei személyre szabott, egyéni fejlesztési terv alapján dolgoznak ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?