Horváth Anna: folytatnunk kell a szociális lakásépítési programot Kolozsváron

A Desire Alapítvány képviselői szociális lakáspolitikákról tárgyaltak hétfő reggel Horváth Annával, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltjével, valamint Csoma Botond és Rácz Levente városi tanácsos-jelöltekkel a Szentegyház utcai kampányirodában Kolozsváron.

Az alapítvány a Szociális lakásokat most! című programja keretében önkormányzati képviselőkkel és jelöltekkel ismerteti a leginkább rászorulók lakhatási esélyeinek növelését célzó kezdeményezését.

Horváth Anna a megbeszélésen elmondta, a lakhatási gondok kezelésére integrált megközelítésre van szükség, amely egyidejűleg kezeli az oktatási, felnőttképzési kérdést, a munkahelyteremtést, valamint a lakáskérdést. „Nem elegendő kiutalni egy-egy szociális lakást, ha a kedvezményezett nem tudja fizetni a lakbért, és ezért fél éven belül kilakoltatják. Éppen ezért olyan jellegű projektekre van szükség, mint amilyen most is működik Kolozsváron a Norvég Alap támogatásával, és amely az érintett közösség bevonásával próbál választ adni ezekre a kérdésekre” – mondta el Horváth Anna. Mint hozzátette, Kolozsváron az elmúlt évben tanácsi határozattal méltányosabbá és átláthatóvá tették a szociális lakások igénylési rendszerét, úgy, hogy a leginkább rászorulók számára is hozzáférhetőek legyenek a szociális alapú lakhatási lehetőségek, viszont szükséges lenne a törvénykezés megváltoztatása is. „Emellett folytatnunk kell a szociális lakásépítési programot Kolozsváron” – tette hozzá Horváth Anna polgármesterjelölt.

Kimaradt?