Elkezdődtek a beiratkozások az érettségire

Hétfőtől péntekig kaptak lehetőséget a végzősök, hogy beiratkozzanak az érettségi nyári szessziójára. Azok jelentkezését is várják az iskolák titkárságán, akiknek tavaly nem sikerült az érettségijük, és idén ismét meg szeretnék próbálni.

A megmérettetés június 13-án kezdődik, a román szóbelivel. A nemzeti kisebbségek anyanyelvből június 15-17-én vizsgáznak.

Számítógépes ismeretekből 21-24. között mérik fel a végzősöket, június 27-július 1. között idegen nyelvből vizsgáznak a diákok. Az írásbelik július 4-ével startolnak. Az eredményeket július 12-én teszik közzé, fellebbezni aznap lehet. A végső eredményeket július 16-án függesztik ki.

Pénteken ismertették a speciális érettségi eredményeit. A megmérettetésre azok a középiskolások jelentkezhettek, akik valamilyen országos, illetve nemzetközi sportversenyre, tantárgyversenyre készülnek, valamint azok, akik külföldi egyetemre felvételiznek az érettségi nyári szessziójának időszakában. A vizsgázók 68,09 százaléka ment át a speciális érettségin.

A negyedikesek egységes szintfelmérése szintén hétfőn startolt, a kommunikációs próbával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?