Debrecen bevonná Nagyváradot az Európa Kulturális Fővárosa projektbe

Debrecen 2023-ra pályázná meg az Európa Kulturális Fővárosa címet, ebbe a projektbe Nagyváradot is bevonná – mondta el dr. Papp László, a cívis város Fideszes polgármestere csütörtökön a bihari megyeszékhelyen.

A debreceni polgármester Huszár István nagyváradi polgármesterjelölt, Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök-jelölt, Biró Rozália szenátor és Szabó Ödön képviselő társaságában a nagyváradi magyar oktatási és más intézmények képviselőivel találkozott, akikkel elsősorban oktatási és kulturális kérdésekről egyeztetett.

A debreceni elöljáró egy elhúzódó tanácsülés és Varga Mihály pénzügyminiszter látogatása miatt bő egy órás késéssel érkezett Nagyváradra, ezt az időt azonban arra használták fel a jelenlévők, hogy a már létező és jelenleg körvonalazódó testvérvárosi vagy regionális együttműködésekben rejlő lehetőségekről beszéljenek, mint például a közös pályázatok, a magyar szakoktatáshoz szükséges magyar nyelvű tankönyvek kérdése, illetve az elmúlt hét végén Érmihályfalván felmerült Bihar–Szatmár–Hajdú-Bihar megye közötti régiós együttműködés.

Papp László egyébként támogatásáról biztosította a váradi magyar közösséget, mint mondta, egy erős magyar képviselet nekik is érdekük, hiszen ezáltal erősíthető Debrecen és Nagyvárad nemcsak testvérvárosi, hanem kulturális, gazdasági stb. együttműködése

Kimaradt?