Pert nyertek Izsák Balázsék az országos adóhatóság ellen

Alapfokon megnyerte a Székely Nemzeti Tanács azt a pert, amelyet a Székelyföld határának kivilágítását követő napokban kiszabott bírság miatt indított az országos adóhatóság (ANAF) ellen.

A hírt Izsák Balázs, az SZNT elnöke közölte szombat este Facebook-oldalán. Felidézte, hogy tavaly a Székelyföldi kivilágítását megszervező Siculitas Egyesületre 10000 lejes büntetést szabott ki az ANAF csalás elleni főosztálya. Az adóhatóság intézkedése ellen jogorvoslati eljárást indítottak, amelyben a jegyzőkönyv megsemmisítését kérték.

Alapfokon a pert megnyerték, és a marosvásárhelyi bíróság honlapján elérhető határozat értelmében nem kell a kiszabott bírságot kifizetniük, az ANAF-nak viszont ki kell fizetnie a perköltséget.

Mint korábban megírtuk, Székelyföld határainak az október 24-i kivilágítása előtt a Siculitas Egyesület a törvényes előírásoknak megfelelően bejelentette az akciót a közel 60 határ menti önkormányzatnál, illetve a megyei csendőrségeknél és rendőrségeknél.

Az ANAF nagyszebeni ellenőrei azért büntették az akció után a Siculitas Egyesületet, mert nem jelentett be a pénzmosás elleni hatóságoknál egy júniusban kapott magyarországi támogatást. Az egyesület már tavaly közölte: a pénzösszeg átlátható és ellenőrizhető módon, banki átutalással érkezett a bankszámlájukra, ezért élni fognak a jogorvoslat lehetőségével.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?