Multikulturalizmus Kolozsváron: Boc nem tárgyal a kétnyelvű helységnévtáblákról

Nem fogadta a többnyelvűségért küzdő Muszáj-Musai akciócsoport tagjait Emil Boc, Kolozsvár polgármesterével a többnyelvű helységnévtáblákról, a multi- és interkulturalizmusról valamint a többnyelvűség jelenlegi helyzetéről tárgyaltak volna az aktivisták. 

A polgármesterrel való találkozót azon incidenst követően kérte a Muszáj-Musai, hogy Emil Boc március 15-i ünnepi beszédét bekiabálás zavarta meg: egy kolozsvári polgár a többnyelvű helységnévtáblákat kérte számon a polgármestertől. Boc a protestáló személynek a Biasini szálló előtt összegyűlt tömeg füle hallatára azt mondta, hogy bárhol és bármikor hajlandó az egyeztetésre, soha nem fogja visszautasítani.

A találkozót kezdeményező kérvényt március 23-án iktatták a kolozsvári városházán, a törvény által megszabott 30 napos határidőn belül azonban nem érkezett válasz a megkeresésre.  

A Muszáj-Musai csoport közleményében azt írja: Emil Boc nem tartotta be az ünneplő tömeg és a sajtó előtt tett ígéretét, hogy mindig nyitott lesz a párbeszédre a többnyelvűségről.

„Nem először szembesülünk a polgármester szalonmultikulti hozzáállásával: félrevezető volt az is, amikor azt nyilatkozta, hogy nincs törvényes lehetőség a kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezésére, miközben erről máig kormányhatározat van érvényben. Emil Boc-nak hála Kolozsvár lett a képmutatás fővárosa!” – írja a többnyelvűségért küzdő akciócsoport.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?