Startol a 13. Erdélyi Humorfesztivál Kolozsváron

Az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Comedy Company – György Botond és Kun Zsolt – a 7 poénja címszó alatt szervezi meg 13. alkalommal az Erdélyi Humorfesztivált.

A nagyon széles célcsoportot megszólító eseménysorozatnak köszönhetően a Humorfeszt most nőtte ki magát igazán fesztivállá, így mától egy hétig Kolozsvár lesz az erdélyi magyar humor fővárosa, ahol mindenki talál kedvére való programot.

Az elmúlt évekhez képest bővült a program, a rendezvény a humor lehető legtöbb változatát kínálja fel a kolozsvári közönségnek. Az összeállított programsorozat az erdélyi humor történelmi áttekintőjének is mondható, hiszen a hagyományos mesemondás, a kabaré és a viccmondás is megtalálja a helyét a rendezvényen, a fiatalabb generációt pedig a stand-up comedy és a slam poetry célozza meg.

És te hol leszel április 8-án és 9-én? Mert mi tutira Dombóvári Istvánt és Kovács András Pétert nézünk a 13. Erdélyi Humorfesztiválon. #a7poenja #humorfeszt

Posted by Humorfeszt - Erdélyi Humorfesztivál on Tuesday, March 29, 2016

„Az RMDSZ mindig is támogatta a társadalmi események szervezését, ez alól pedig a humor sem képez kivételt. Fontosnak tartjuk azt, hogy fellépési és népszerűsítési lehetőséget biztosítsunk a feltörekvő előadóművészek számára, emellett pedig tartalmas programot nyújtsunk az érdeklődőknek” – nyilatkozta Jakab Adorján főszervező.

Hétfőn a Dumapárbaj című vígjátékot, valamint fiatal erdélyi rendezők rövidfilmjeit vetítik a Sapientia Aula Magna termében, kedden a Gruppen-hecc humortársulat kabaréja kerül színpadra a Magyar Operában. Szerdán Berecz András mesél Hazug Pistáról a Heltai Folk Kocsmában, a slam- kedvelők pedig a Bulgakov Kávéházban szállhatnak versenybe az open mic esten. Ugyanitt, csütörtökön Somolyák viccmondó versenyén is mikrofonhoz kerülhetnek a viccmesterek, utána pedig a Baróti Star Tv mindenese, Sanyika tart közönségtalálkozót.

Nem tudjuk, hogy ki kérte meg, de Felméri Péter is üzent a humorfeszteseknek. Nézd meg te is a videót, és tudd meg, hogy Boti volt vagy Zsolt :)#a7poenja #humorfeszt

Posted by Humorfeszt - Erdélyi Humorfesztivál on Friday, March 25, 2016

Hétvégén a stand up comedy nagyjai nevettetnek: pénteken a Diákművelődési Házban Felméri Péter, Dombóvári István, a Comedy Company és Somolyák Tamás humorizálnak, szombaton a BBTE Auditorium Maximum termében Kovács András Péter, Zsók Levente, a Comedy Company, Molnár Arnold, Szabó Nándor, vasárnap pedig ugyanitt a Szomszédnéni Produkciós Iroda, András Előd és a Comedy Company lépnek fel.

További információk és jegyárak a www.humorfeszt.ro-n, illetve az Erdélyi Humorfesztivál Facebook-oldalán.

Kapcsolódók

Kimaradt?