Marosvásárhely: folyik ki a szemét a „luxuskukákból”

A felhalmozódott hulladék miatt már meg sem lehet közelíteni Marosvásárhelyen az úgynevezett luxuskukákat. A dugig telt földalatti szeméttárolók ügyét képtelen megoldani a városvezetés.

Míg Dorin Florea a lakosokat hibáztatja a szeméthegyekért, Soós Zoltán a járványtól félti a várost. Marosvásárhely magyar polgármrster-jelöltje szerint ha nem működik a szemétszállítás, nem a lakosságot kell okolni. „Mire jók a drága földalatti luxuskukák, ha ezeket nem ürítik rendszeresen? A lakos nem hibás azért, hogy nincsen ahova tegye a szemetet!” – fogalmaz Soós, aki szerint a polgármesteri hivatal elhárítja a felelősséget és a lakótársulásokat támadja ahelyett, hogy a túlcsordult kukák ügyében a megoldást találna.

Marosvásárhelyen „örökzöld” téma a szemét, annak szállítása és kezelése. Nem csupán a föld alá süllyeszett kukák körül gyűl a háztartási hulladék, hanem a hagyományosok, illetve a szelektív hulladéktárolók környezetében is.

Ha nincsen rendszeres szemétszállítás, az emberek mit tegyenek? – fogalmazza meg a kérdést Soós, aki szerint nem a lakosság tehet arról, hogy a polgármesteri hivatallal busás összegért szerződött cég nem oldja meg a problémát. „Országos szinten Vásárhelyen az egyik legdrágább a szemétdíj, ennek ellenére a szolgáltatás is olyan mint a jelenlegi városvezető” – állítja a polgármesterjelölt, önkormányzati képviselő, aki attól tart, ha így folytatódik, a melegebb időjárás beálltával járványok kitörése fenyegeti a várost.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?