Székely férfit néztek bevándorlónak Budapesten

„Egy hét alatt háromszor »bevándorlóztak le« Budapesten” – írja a Facebookon egy kézdivásárhelyi fiatal.

„24 éves vagyok, elég szőrös, bár ma sokkal rövidebb volt a szakállam, mint általában, ugyanakkor az átlagnál sötétebb a bőröm. Kézdivásárhelyen születtem, tehát magyarabb vagyok a magyarnál" – írja magáról, ennek ellenére nézték migránsnak  a magyar fővárosban.

24 éves vagyok, elég szőrös, bár ma sokkal rövidebb volt a szakállam, mint általában, ugyanakkor az átlagnál sötétebb a...

Posted by Zoltán Cserei on Friday, February 26, 2016

Beszámolója szerint egy alkalommal a villamoson, majd a pékségnál a sorban, és a metróban is voltak kellemetlen tapasztalatai. „Ma volt a legdurvább, ülök a metrón, mellettem két szintén sötétebb bőrű ember spanyolul (!) beszélget, én ülök mellettük, bámulok ki az ablakon. Majd elkapom egy középkorú férfi tekintetét, aki 2 másodperc szemkontaktus után, gondolom nem feltételezve, hogy értek pár szót magyarul a szemembe mondta a következőt: »kibaszott bevándorlók, már mindenhol ott vagytok«”.

A fiatalember szerint senki nem örül, hogy Európába érkeznek bevándorlók, hiszen már az elszomorító, hogy sokuknak ott kellett hagynia az otthonát. „Én ebből nem csinálok ügyet, mert jó vastag a bőr a pofámon, voltam már arab, cigány, paki, indiai, nem érdekelnek már ezek a dolgok. De nem kívánom senkinek, hogy csupán a kinézete alapján súlyos címkéket aggassanak rá, gyűlölettel, megvetéssel nézzenek rá, anélkül, hogy bármit tett vagy akár gondolt volna ezért” – fogalmaz a posztjában.

A #‎menekültvagyok hashtaggel ellátott bejegyzéshez hasonló történeteket hallottunk még a közelmúltban, sajnos azonban nem kaptunk engedélyt a közlésükre. Előfordult például, hogy valakibe azért kötöttek bele az egyik nagyobb erdélyi városban, mert fejkendőt viselt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?