Melegrekord-közeli hőmérsékletek lesznek jövő héten Romániában

Jövő hét elején 22-23 fokra is emelkedhet a hőmérséklet a déli országrészben a meteorológusok előrejelzése szerint. Az utóbbi 22 év legmelegebb időjárása várható.

A meteorológusok szerint már vasárnap jelentősen emelkedik a hőmérséklet a déli, délnyugati megyékben. Dobrudzsában és a Bánságban 17 fok is lehetséges, Székelyföldön azonban hűvös marad az idő, nap közben csak 5 fokra melegszik fel a levegő. A nyugati országrészben változékony, borús idő várható, esővel, a hegyekben havas esővel, havazással.

Hétfőtől folytatódik a felmelegedés. Székelyföldön nap közben 10 fokra, a legdélibb megyékben 20 fokra nő a hőmérséklet. A nyugati, északnyugati megyékben marad a borús, változékony idő, a hegyekben havas esővel. Az ország többi részében csak elszórtan lesz csapadék.

Kedd az a nap, amikor megdőlhetnek a februári melegrekordok. Az előrejelzések szerint nap közben 10 fok lesz az ország nyugati, központi és északi régióiban, és 22-23 fok a déli megyékben. A meteorológusok szerint 22 éve nem volt olyan meleg Romániában, mint amilyen február 16-án lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?