Kádár Magor is indul a BBTE rektorhelyettesi tisztségéért

Összesen hárman nyújtották be pályázatukat a Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatát képviselő két rektorhelyettesi tisztségre - tájékoztatta a Maszolt Soós Anna rektorhelyettes. A jelentkezéseket hétfőig lehetett benyújtani.

A három jelölt: Soós Anna, a magyar tagozat vezetője, tanulmányi rektorhelyettes, Markó Bálint, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének vezetője, Kádár Magor, a kolozsvári Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet tagozati igazgatója.

Kádár Magort ezidáig nem sikerült elérnünk. Itt olvashatja, hogyan foglalta össze programját Soós Anna és Markó Bálint.

Mint arról már beszámoltunk, Nagy László, a kihelyezett tagozatok, a minőségbiztosítás és az informatizálás rektorhelyettese nem indul újabb mandátumért.

A magyar tagozat február 22-én dönti el szavazással, kik kerüljenek a magyar rektorhelyettes-jelölteket felvonultató lista élére. A főállású magyar tagozatos oktatók, illetve diák-elektorok vehetnek részt a voksoláson. A szavazáskor a választók külön megjelölik, hogy kit szeretnének látni a magyar tagozatot vezető rektorhelyettesi pozícióban. 

Ezt követően az újonnan megválasztott rektor jelöli ki, hogy ki lesz a magyar tagozatot képviselő két rektorhelyettes az előterjesztett listáról. 

A BBTE március elsején választ új rektort. Három jelölt száll versenybe: a jelenlegi rektor, Ioan-Aurel Pop, valamint Gheorghe Fătăcean és Ciprian-Marcel Pop. Amennyiben egyik jelölt sem tudja megszerezni a szavazatok többségét, március nyolcadikán második fordulóra kerül sor.

Kapcsolódók

Kimaradt?