Nem lesz menekültszállás Tasnádon

Nem lesz menekülttábor Szatmár megyei Tasnádon, a Belügyminisztérium a lakossági tiltakozások nyomán lemondott azon elképzeléséről, hogy az egykor csendőrségi laktanyát alakítsa át menekültszállássá.

A népszerű fürdőváros lakossága aláírásgyűjtésbe kezdett a menekültszállás ellen, a Szatmár megyei RMDSZ is közölte: nem ért egyet azzal, hogy a tasnádi emberek megkérdezése nélkül döntsenek egy bevándorlóknak szánt befogadó állomás létesítéséről a városban. Ennek ugyanis az lehet a következménye, hogy a turizmusból élő kisvárosból elmaradnak a fürdővendégek. A várost évente 250 ezer turista keresi fel, a befogadóállomás pedig a termálvizes strand közelében alakították volna ki.

A Belügyminisztérium döntése szerint a szálláshelyek kialakítására kiválasztott egykori csendőrségi laktanya a nagyváradi katonai kórháznak adja át – közölte a voceatransilvaniei.ro.

Az RMDSZ elsőként fejezte ki egyet nem értését azzal, hogy a helyiek megkérdezése nélkül döntsenek a migránsközpont létesítéséről Tasnádon, veszélyeztetve a város legfontosabb bevételi forrását, a turizmust.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?