Kerüli a válaszadást a háromszéki rendőrparancsnok

A háromszéki rendőrparancsnok nem kíván számot adni a közösséget érdeklő ügyekben. Ion Popa nem tett eleget a Kovászna megyei tanács kérésének és nem vett részt az önkormányzat legutóbbi ülésén, hanem egy semmitmondó levelet küldött.

Mint arról beszámoltunk a háromszéki önkormányzat arra kérte a Kovászna megyei rendőrparancsnokot, hogy az e havi tanácsülésen számoljon be a sepsiszentgyörgyi román zászló cseréjéről illetve a közlekedési rendőrség egyes túlkapásairól.

Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki elnöke, a megyei tanács tagja kezdeményezésére hívták meg a tanácsülésre a rendőrparancsnokot, és kérték meg, hogy mutasson be bizonyítékokat a közvéleményt foglalkoztató ügyekben. Ion Popa válaszul pár soros levelet írt, amiben kifejti, hogy a tanácstagok zászlós ügyet firtató felvetésére a megyei közrendészeti hatóság (ATOP) ülésén már válaszolt, illetve a Cziprián Kovács Loránd liberális párti tanácstag közlekedés rendészekre vonatkozó petíciójára hivatalos átiratban válaszol.

A megyei képviselő testület felháborítónak tartja, hogy a rendőrparancsnok kibújik a válaszadás alól, és úgy döntöttek a következő tanácsülésre ismételten meghívják. Cziprián Kovács Lóránd rámutatott, hogy demokratikus gyakorlat kellene legyen, hogy a rendőrparancsnok eleget tegyen a meghívásnak, és válaszoljon a kérdésekre.

A tanácsülésen felszólaló Kulcsár Terza József rámutatott, hogy a közrendészeti hatóság ülésén sem kaptak kielégítő választ a rendőrparancsnoktól, aki annyit mondott, hogy a sepsiszentgyörgyi ismeretlen katona szobra mellőli román zászló eltűnéséről és székely zászló megjelenéséről van ugyan fotójuk, de nem mutatják meg, hogy ne szítsanak ellenségeskedést.

Mint arról beszámoltunk a háromszékiek tavaly december eleje óta várnak válaszokat az állítólag eltűnt zászló-ügyben, sokan úgy vélik az eset meg sem történt, ahogyan azt a rendőrség állítja, hiszen nincs se szemtanú se fényképes bizonyíték róla.

Kapcsolódók

Kimaradt?