Ismét utcára vonulnak Sepsiszentgyörgyön a HVIM-esek szabadon engedéséért

Ismét utcára szólítják a sepsiszentgyörgyieket, hogy tiltakozzanak a merényletkísérlet elkövetésével gyanúsított Beke István és Szőcs Zoltán fogvatartása ellen.

Bedő Zoltán, az utcai megmozdulást szervező Magyar Megmaradásért Mozgalom képviselője arról tájékoztatott, hogy pénteken 16 órára a háromszéki megyeszékhely megújult főterén várnak mindenkit, „aki népe iránt felelősséget érez és vállal”. Hogy pontosan mivel gyanúsítják Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt itt és itt olvasható.

Bedő Zoltán szerint hangsúlyozottan számítanak a fiatalok tömeges jelenlétére, mert „az ő segítségük és hozzájárulásuk nélkül semmire sem jutnak, hiszen ők a jövő letéteményesei”. Hozzátette: a sepsiszentgyörgyi utcai megmozdulásra minden péntek délután sort kerítenek, míg „igazságosan megoldódik a kézdivásárhelyi fogvatartottak ügye”.

Bedő Zoltán szerint Romániában „a magyarok iránti ellenszenv szítása még mindig az állam meghatározó belpolitikai törekvése”, ezért történhetett meg, hogy a román nemzeti ünnep küszöbén, „az ilyenkor szükséges bizonyítékok hiánya” ellenére is őrizetbe vették és Bukarestbe vitték Beke Istvánt, majd ugyanezt tették Szőcs Zoltánnal is.

Bedő Zoltán úgy véli, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi és erdélyi elnöke elleni eljárás az országot a háttérből mai napig irányító román titkosszolgálatok által kitervelt, előkészített, valamint végrehajtott, magyarellenes hadművelet része volt, mely a székelység autonómiaküzdelmét hivatott ellehetetleníteni.

„A kézdivásárhelyi fiatalemberek meghurcolásával ugyanis nemcsak közösségünk egészét szeretnék megfélemlíteni, hanem a párizsi merényletek miatt megbolydult Európai Unió lakosságát is ellenünk akarják hangolni” - nyilatkozta Bedő Zoltán, aki szerint a titkosszolgálatok „sátáni terve” megakadályozásának egyetlen módja van: „az igazság melletti békés, de konok kiállás”, úgy, ahogy ezt Kézdivásárhely polgárai már több mint egy hónapja teszik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?