Egyedülálló idősek karácsonya Sepsiszentgyörgyön

Egyedülálló időseknek nyújtott ünnepi figyelmességet, adott szerény ajándékot a Sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat. December 18-án a Kónya Ádám Művelődési Központ adott otthont a rendezvénynek, amelyre ebben az évben huszonkettedik alkalommal került sor.

A szolgálatnál dolgozó önkéntesek Öregek karácsonyának nevezik ezt a szép estét, ahol karácsonyfával várják az odaérkezőket, süteményekkel kínálják,  ünnepi műsorral örvendeztetik meg és ajándékcsomaggal indítják haza őket.

Az épületet érintő tűzoltósági szabályozások miatt idén csak nyolcvan egyedülálló személyt láthattak vendégül, de a korlátozások sem szegték kedvüket, hiszen további negyven rászoruló személyt az otthonában látogattak meg.

Az idei ünnepen a Kónya Ádám Művelődési Központ színjátszó csoportja és a Máltai Szeretetszolgálat legkisebbjei teremtették meg az adventi hangulatot.

 Az eseményt a Sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Puskás Mária szervezte, aki most is ragyogó szemmel beszélt a szeretet fontosságáról, jelenlétéről, megtartásáról és áldott ünnepeket kívántak mindenkinek.

 Az Öregek karácsonyán tevékenykedő gyerekek, fiatalok és időskorú önkéntesek mosollyal, jó szóval, hallgatással tettek eleget az általuk képviselt szolgálat jelmondatának, amely a hit megtartása, és a rászorulók felkarolása. 

Kimaradt?