A csendőrséget is be kellett vetni a hó és az árvizek miatt

Tizenkét megye 54 településén kellett bevetni az elmúlt 24 órában a belügyminisztériumi egységeket az árvizek és a havazás miatt bajba jutott emberek segítésére – közölte szombat délben a tárca szóvivője.

Monica Dajbo tájékoztatása szerint az árvizek Olt, Mehedinți, Argeș, Vâlcea, Ilfov, Teleorman, Gorj és Giurgiu megyében okoztak gondokat. A víz több tucat gazdaságot árasztott el, de jelenleg senki nincs életveszélyben, és mindegyik érintett település megközelíthető.

Súlyosabb problémák a Vâlcea megyei Băbeni városban voltak, ahol megrepedt egy vízgyűjtő medence gátja. A belügyminisztérium összesen 50 tűzoltót, rendőrt és csendőrt küldött a helyszínre, mert felmerül az a lehetőség is, hogy a település lakóinak egy részét evakuálni kell. Végül a vízügyi hatóság szakembereivel sikerült megerősíteni a gátat.

A havazás különösen a DN67C jelzésű út Râca és Novaci közötti szakaszán okozott gondokat. A hajnali órákban elakadt egy mikrobusz, a hét utas egyike rosszul lett. A járműnek egy hóeke nyitotta meg az utat, és az orvosi kezelésre szoruló személyt sikerült kórházba szállítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?