Kiengedik a fogdából a Colectiv klub tulajdonosait

FRISSÍTVE: A Colectiv-klubban fellépő zenekar koncertjének látványelemeit olyan pirotechnikai eszközök szolgáltatták, amelyeket tilos zárt terekben használni. Erre figyelmeztetett is a bolgár nyelvű használati útmutató, amelyet azonban nem fordított le a forgalmazó románra.

Ez derül ki abból a jelentésből, amelyben a legfőbb ügyészség a szórakozóhely három tulajdonosa előzetes letartóztatásának, illetve a pirotechnikai eszközöket forgalmazó cég két tulajdonosa és egy pirotechnikus házi őrizetének meghosszabbítását kéri. A dokumentumot a Mediafax idézte pénteken.

E szerint a pirotechnikai eszközöket forgalmazó cég, a Golden Ideas Fireworks Artists olyan, Bulgáriában gyártott és szikraszökőkútnak nevezett terméket szállított a zenekar fellépéséhez, amelyet a használati útmutatója szerint csak nyílt térben szabad meggyújtani. A forgalmazó azonban elmulasztotta lefordítani románra a bolgár nyelvű útmutatót.

FRISSÍTÉS: Bukarest ötödik kerületi bírósága elutasította az ügyészség kérését, és úgy döntött, hogy a Colectiv klub három tulajdonosát kiengedik a fogdából, és elrendelték házi őrizetbe helyezésüket. A vádhatóság fellebbezhet. A másik cég két tulajdonosának, illetve a pirotechnikusnak a sorsáról december 3-án döntenek – tájékoztat az Agerpres.

Az ügyészek megállapították: a pirotechnikai eszközök nem rendeltetésszerű használata miatt gyúlt fel a Colectiv-klub egyik, szivaccsal burkolt tartóoszlopa, és ez vezetett az eddig 60 ember életét követelő tűzvészhez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?