Eltávolítanák a magyar lobogót a csíkszeredai városháza terméből

Bírósági úton távolíttatná el a csíkszeredai városháza tárgyalóterméből a magyar nemzeti lobogót Dan Tănasă. A Méltóságért Európában Polgári Egyesület magyarellenes feljelentéseiről ismert vezetőjének panasza nyomán szerdán kezdődött az ügy bírósági tárgyalása.

A csíkszeredai városháza üléstermében a román és az európai uniós zászlók mellett a magyar nemzeti lobogó valamint a székely zászló is helyet kapott. Dan Tănasă januárban kezdeményezte a lobogó eltávolítását, arra hivatkozva, hogy annak az ülésteremben való elhelyezése törvényellenes. Törvénybe ütközőnek tartja azt is, hogy az eskető teremben a város zászlaja és a román zászló mellett székely zászló is helyet kapott, ráadásul úgy, hogy az esküvői fotókon mindig a háttérben látszik.

A feljelentő egyébként 2014 óta kifogásolja blogján a csíkszeredai városháza zászlóit. A kifogásolt lobogók jelenleg is a helyükön vannak, a csíkszeredai városháza homlokzatán most is lobog a székely zászló a román, európai uniós és a közéjük kifüggesztett két városzászló mellett.

A szerdai tárgyaláson 2016 február 3-ra napolták el az ügyet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?