Mi vitte a halálba a Szentgyörgyön elhunyt sikeres vállalkozót?

Még mindig nem tudni, mi idézhette elő azt a balesetet, amelyben a múlt héten életét vesztette Sepsiszentgyörgy területén a Primo Cezar kft. tulajdonosa. A 39 éves F. Manuel Cezar Porsche Cayenne terepjárójával frontálisan ütközött egy tartálykocsival, ám talány, miért sodródott át a gépkocsija a szemközti sávba.

Ioan Popa Kovászna megyei rendőrparancsnok keddi sajtótájékoztatóján elmondta, még nem kapták meg a törvényszéki orvosi vizsgálat eredményét, így nem tudták meghatározni, hogy a sofőr elaludt, szívinfarktust kapott vagy ittas volt, a baleset idején.baleset primocezar1

A parancsnok tájékoztatása szerint ugrásszerűen megnőtt a halálos közúti balesetek száma Háromszéken, ezért a rendőrök állandóan járőröznek és radaroznak, figyelmeztetett a megyei rendőrparancsnok. Az elmúlt időszakban megnőtt az ittas sofőrök száma, emellett megugrott a halálos balesetek száma is, ezért Ioan Popa elrendelte a közutak állandó rendőri felügyeletét.

Legutóbb, hétfőn Csernáton területén történt halálos gázolás, amikor egy 46 éves kerékpáros férfi nem nézett szét, és egy mellékutcából közvetlen egy kamion elé térült. A baleset helyszínére mentőt hívtak, de a biciklis útban a kórház fele elhunyt.

A rendőrparancsnok szerint a fokozott ellenőrzések következtében megnőtt a rendőrök által észlelt közúti szabálytalanságok száma is, hiszen egy nap alatt, hétfőn több mint 220 bírságot osztottak ki. Ezek többségét gyorshajtásért, szabálytalan előzésért, de sok volt a tetten ért ittas sofőr is. Kovászna megyében idén 13 személy veszítette életét közúti balesetben, ez tavalyhoz képest 8-al több, emellett 67-en súlyosan és 11-en könnyebben megsérültek a közúti balesetekben.

Kimaradt?