Élete árán mentett ki embereket a tűzvészből egy fotós

Élete árán mentett ki embereket a bukaresti tűzvészből egy 36 éves fotós. A tragédia estéjén eltűnt, szülei vasárnap azonosították a holttestét az igazságügyi orvostani intézetben.

A férfi által megmentett egyik személy egy huszonéves nő, Flavia Lupu. A Gândulnak elmondta, hogy Claudiu Petre is ott volt a klubban, amikor tűz ütött ki a teremben. „Amikor magasba csaptak lángok, a kijárat felé rohantam. (…) Alig kaptam levegőt, tüzet fogott ruhám. Claudiu oltotta el a lángokat, és kivonszolt a szabadba” – mesélte a nő.

Flavia Puiu beszámolója szerint a klub előtt a fotós átadta az iratait és telefonját egy barátjának, majd visszatért a lángoló helyiségbe, hogy megpróbáljon segíteni a bennrekedt embereken. Másodszor is sikerült kijutnia a szabadba, de nagyon rossz állapotban volt. Felkerült egy mentőautóra, a nő akkor látta utoljára.

Szülei harminc órán keresztül nem tudtak semmit Claudiu Petreről. Vasárnap reggel azonosították a holttestét a törvényszéki orvostani intézetben, vélhetően már kórházba szállítása közben meghalt.

Mint ismert, a tűzvész halálos áldozatainak száma vasárnap délutánra 30-ra emelkedett.

Kapcsolódók

Kimaradt?