Így élte túl egy székelyföldi lány a bukaresti tűzvészt

Egy székelyföldi lány is részt vett péntek este a Goodbye To Gravity metálzenekar ingyenes lemezbemutató koncertjén, amelynek a végén kiütött tűzvészben 27-en haltak meg Bukarestben. Csodával határos módon túlélte a szerencsétlenséget.

A húszas éveinek elején járó lány a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a történtekről. Elmondta, hogy a párjával és annak bukaresti barátaival ment el a koncertre, és mivel szülei nem tudják, hogy ott volt a tragédiánál, nem adta nevét a beszélgetéshez.

Szavai szerint a kijárattól legtávolabb lévő helyen álltak a teremben. Fél órával a koncert elkezdése után „hirtelen a semmiből” rosszullét tört rá, és arra kérte a barátját, hogy kísérje ki a levegőre. Alig értek a bejárathoz, arra lettek figyelmesek, hogy az emberek kezdenek kirohanni a klubból, majd röviddel utána meglátták a menekülők mögött felcsapó lángokat és a gomolygó füstöt.

„Leégett ruhájú emberek jöttek, óriási hangzavarral. Volt olyan, aki tőlünk kérdezte meg, mennyire égett meg az arca. Óriási volt a káosz, pár másodperc alatt a klub előtti tér is megtelt tömény fekete füsttel. Az emberek alig tudtak botorkálni – egyikük, aki kijött, azt mondta, az ajtóban másfél méter magas emberkupac alakult ki a testekből, azon kellett átmásznia” – mesélte a lány.

Elmondta azt is, hogy barátaik egyike meghalt, a másik testének hetven százaléka megégett és a tüdeje is sérült, élet és halál között lebeg, a gépek tartják életben. A klub előtt súlyosan megégett emberek könyörögtek a járókelőknek, hogy valaki vigye el őket autójával a kórházba, mielőtt megjött az első mentőautó. „Én voltam a legszerencsésebb ember a tömegből” – nyilatkozta a lány.

Kapcsolódók

Kimaradt?