Feljelenti Dorin Floreát az RMDSZ a diszkriminációellenes tanácsnál

Feljelenteni készül Marosvásárhely polgármesterét az RMDSZ városi tanácsi frakciója, amiért Dorin Florea kijelentette, hogy az új utcanévtáblák sem lesznek kétnyelvűek.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Soós Zoltán városi tanácsos elmondta, szerinte Florea kijelentése a jövő évi önkormányzati választások előkampánya, az elöljáró  nacionalista szólamokkal próbál még nagyobb támogató táborra szert tenni. Ezért arra figyelmeztette azokat, akik „ingyenebédet fogadnak el a polgármestertől”, hogy gondolják meg jól, jövőre kire adják szavazataikat.

Mint köztudott, Florea a marosvásárhelyi nyugdíjasok egy jó részét azzal szokta magához édesgetni, hogy különböző alkalmakkor ünnepi ingyenebédre, ingyenvacsorára invitálja őket. „A kétnyelvű utcanévtáblák engedélyezésének megtagadásával a polgármestet jogtiprást követ el, ugyanakkor a Marosvásárhely Európa Kulturális Fővárosa 2021. című projekt sikerét is veszélyezteti” – figyelmeztetett Soós Zoltán.

Közölte azt is, hogy az RMDSZ tanácsosai a közigazgatási bírósághoz fordulnak, ha a közbeszerzési pályázatban valóban csak egynyelvű táblák kivitelezését hirdetik meg.  

Kapcsolódók

Kimaradt?