Fizetni kell ezentúl a parkolásért Sepsiszentgyörgy belvárosában

Csütörtöktől fizetős lesz a parkolás Sepsiszentgyörgy belvárosának minden utcájában. Az önkormányzat A és B övezetre osztotta a városközponti utcákat, ahol óránként 2 lejért lehet parkolni. Kivételt képez a központi zöldségpiac előtti parkoló, ahol óránként 1 lej a parkolás.

Az A övezetben a napijegy ára tíz lej, a B övezetben pedig 7 lej. Többen is jelezték poertálunknak, hogy a B övezetben felállított parkoló automatákon szerdán még hibásan jelent meg az árlista, így az egész napos parkolásnál 5 lejt írt, de Szakács József, a városháza szakembere arról tájékoztatott, hogy kijavítják a feliratot és újraprogramozzák az automatát.

A városháza tájékoztatása szerint szombaton, vasárnap és ünnepnapokon a parkolás díjmentes, fizetni hétköznapokon 8:30 és 16:30 óra között kell. Parkolójegyet az utcákban felállított parkoló automatáknál lehet váltani 10 és 50 banis érmékkel vagy 1 és 5 lejes bankjegyekkel, de felhívják a figyelmet, hogy az automaták nem adnak visszajárót.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a fizetéses övezetben lakó magánszemélyek, illetve intézmények és cégek alkalmazottai kedvezményes parkolóbérletet is válthatnak, de ehhez nem jár helyfoglalás. A bérlethez szükséges a lakók személyazonossági igazolványa és az autó forgalmi engedélye, míg az intézmények, cégek alkalmazottai számára a munkahelyi igazolás is.

A kedvezményes bérletek ára a helytől és az érvényességi időszaktól függően változik: egy hét 12 lej 50 bani és 15 lej között, míg egy hónap 35 és 50 lej között mozog. A napi, heti vagy havi bérlet a városi adóhivatalban váltható ki. 

 

 

Kimaradt?