Marosvásárhely: elmarad a jelöltek nyilvános vitája

Most már biztosan nem lesz vita a marosvásárhelyi előválasztásokon induló három jelölt között - közölte a Maszollal Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.

Tíz napja vár visszajelzést Soós Zoltán, az RMDSZ jelöltje az EMNP-s valamint a független ellenfelétől a tervezett nyilvános vitát illetően, a szövetség jelöltje öt témajavaslatot is megfogalmazott, a nyilvános vita mindezek ellenére elmarad. Brassai Zsombor Maros megyei elnök tájékoztatása szerint a néppárt idejétmúltnak tartja a javaslatot, a civil jelölt részéről pedig nem érkezett semmilyen visszajelzés.

Soós Zoltán csapata csütörtök estére tervezte a nyilvános vitát, de az időpont nem felelt meg Portik Vilmos néppárti jelöltnek, aki korábban a Maszolnak elmondta, egyebek között azért sem ért egyet az időponttal, mert a sajtó a másnapi újságokban már nem tud beszámolni az eseményről, így közvélemény nem tájékozódik idejében a történtekről. Brassai szerint csütörtök ideális időpont lehetne, a marosvásárhelyieket érdekelné is, hiszen hosszú volt a kampány, a jelölteknek jól kiforrott álláspontjuk van a különböző kérdésekben.

A marosvásárhelyi előválasztásokra eddig nyolcezren regisztráltak, a www.elovalasztas.ro honlapon szerdán még jelentkezhetnek mindazok, akik fontosnak tartják véleményt nyilvánítani az október 11-i, vasárnapi eseményen.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?